Prijeđite na glavni sadržaj

Vrijedna donacija Laboratoriju za molekulsku fiziku i sinteze novih materijala

8.1.2019.
Vrijedna donacija Laboratoriju za molekulsku fiziku i sinteze novih materijala

Centru izvrsnosti za napredne materijale i senzore, Laboratoriju za molekulsku fiziku i sinteze novih materijala (LMF-SNM) tvrtka Applied Ceramics nedavno je darovala vrijednu opremu ukupne vrijednost oko 150 tisuća kuna.

Riječ je o dvije peći za termička procesiranja uzoraka: jednozonska peć za CVD eksperimente i RTP peć (Rapid Thermal Processing Furnace) s brzinom porasta temperature i do 500 ℃ u sekundi.

Jednozonska peć za CVD eksperimente radi na temperaturama do 1200 ℃ u različitim atmosferama, a posjeduje 7- inčni zaslon osjetljiv na dodir. Može pohraniti 15 krivulja sinteriranja. Moguće je i daljinsko upravljanje i preuzimanje podataka putem mobilnog telefona ili Ipad-a.

RTP peć (Rapid Thermal Processing Furnace) odlikuje brzina porasta temperature do 500 ℃ / sec. Unutarnja cijev cijev se koristi za ulaz, a vanjska za izlaz plina što dovodi do potpunih i stalnih reakcijskih uvjeta za obradu uzorka. Sonda za mjerenje temperature je u izravnom dodiru s uzorkom što osigurava točnost mjerenja temperature uzorka.

Donaciju je Ruđerovcima uručio predstavnik tvrtke Applied Ceramics Dario Stanković.

Jednozonska peć za CVD eksperimente

RTP peć (Rapid Thermal Processing Furnace)

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.