Prijeđite na glavni sadržaj

Završen skup SCIRES

10.7.2017.
Završen skup SCIRES

Od 28. do 30. lipnja u prostorijama Kemijskog odsjeka PMF-a održan je skup Solid-State Science & Research (SCIRES) koji je okupio 115 sudionika iz osam zemalja.

SCIRES je zamišljen je kao interdisciplinarni forum za znanstvenike koji se bave bilo kojim fenomenom čvrstog stanja, od teorijskih istraživanja preko geologije, kemijskog inženjeringa i zelene kemije, sve do materijala i primjene u industrijskim procesima.

Skup je organiziran u suradnji Instituta Ruđer Bošković s Institutom za fiziku, te Fizičkim i Kemijskim odsjekom PMF-a, a na skupu su predavanja održali i eminentni znanstvenici poput Igora Žutića (Uni Buffalo), Tomislava Friščića (McGill Uni, Montreal), dobitnika Consolidator grant ERC-a Nevena Barišića (University of Technology and Science Beč i FO PMF Zagreb), Xaviera Rocquefelta (Uni Rennes) i drugih.

„Ovaj skup je zamišljen od grupe prijatelja kao želja da upoznamo naše kolege koji se potencijalno bave sličnom problematikom, ali iz drugog kuta. Željeli smo stvoriti mjesto na kojem bi se mogli upoznati, razmijeniti ideje i krenuti potencijalno u umrežavanje i nove suradnje, te kroz minimalne kotizacije omogućiti i grupama koje su slabije financirane da pokažu svoja istraživanja.“ – istaknuo je dr. Užarević.

Skup je pružio priliku znanstvenicima da predstave svoj rad pred raznolikom publikom i kroz diskusiju dobiju nove uvide u svoja istraživanja, a posebno je bio okrenut prema mladim istraživačima. Štoviše, posterske sekcije privukle su ravnatelje i pročelnike svih institucija uključenih u organizaciju, a rasprava i druženje protegnuli su ponekad i do kasno u noć.

Tomislavu Piteši i Katarini Vargi (oboje KO PMF) dodijeljene su nagrade za posterske prezentacije, a posebna nagrada Kemijskog odsjeka dodijeljena je Martini Tireli (IRB).

Organizatori se zahvaljuju Kemijskom odsjeku PMF-a na ustupljenom prostoru, sponzorima na financijskoj pomoći, organizatorima i studentima na predanom radu, te sudionicima na fantastična tri dana koja smo imali zajedno.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.