Prijeđite na glavni sadržaj

Završna konferencija projekta vrijednog skoro pola milijuna eura za jačanje kapaciteta u transferu znanja

9.7.2018.
Završna konferencija projekta vrijednog skoro pola milijuna eura za jačanje kapaciteta u transferu znanja

Institut Ruđer Bošković (IRB) i projektni tim Mreže znanja d.o.o. pozivaju Vas na svečanost završne konferencije projekta 'Jačanje sustava upravljanja znanjem i komercijalizacijom istraživanja Instituta Ruđer Bošković' vrijednog 440 tisuća eura, a usmjerenog na jačanje potencijala razvoja inovacija na IRB-u, s ciljem stvaranja novih konkurentnih proizvoda.

Završna konferencija održat će se u srijedu, 11. srpnja 2018. u 10.00 h, u dvorani Kuće Europe, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Augusta Cesarca 4.

Molim predstavnike medija da osiguraju akreditacije elektronskom prijavom.

Projekt financiraju Europska unija i Republika Hrvatska, u iznosu od 440 tisuća eura,  u okviru Prijelaznoga instrumenta Europske unije za Hrvatsku, privremenog instrumenta namijenjenog novim državama članicama EU u prvim godinama članstva kao pomoć u financiranju mjera za razvoj i jačanje nacionalnih, administrativnih i pravosudnih sposobnosti za provedbu i primjenu zakonodavstva Europske unije. Projekt je provodila konzultantska tvrtka iz Zagreba Mreža znanja d.o.o., a korisnik projekta je Institut Ruđer Bošković (IRB).

Provedba projekta započela je u prosincu 2016., a završava u kolovozu 2018. Tijekom 20 mjeseci provedene su aktivnosti redefiniranja organizacije i modela upravljanja sustavom transfera znanja i komercijalizacijom rezultata istraživanja Instituta Ruđer Bošković, predloženi su novi modeli suradnje s gospodarstvom u skladu s najboljim praksama te je provedena obuka zaposlenika Instituta Ruđer Bošković i ključnih dionika.

Nakon pozdravnih govora i izlaganja na završnoj konferenciji uslijedit će okrugli stol pod nazivom 'Znanost i gospodarstvo: Od EU fondova prema tržištu', na kojem će sudjelovati predstavnici poduzetnika te znanstveno-istraživačkih organizacija, koji će raspravljati o potencijalima i preprekama uspješne suradnje, transferu tehnologije i inovacija u razvoju gospodarstva, kao i nužnim izmjenama administrativnih i zakonodavnih okvira kojima bi se omogućila učinkovita suradnja znanosti, gospodarstva i javne uprave, te stvorilo poticajno okruženje za komercijalizaciju rezultata istraživanja te transfer znanja i tehnologija u Republici Hrvatskoj.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.