Prijeđite na glavni sadržaj

CIR podržava razvoj i usvajanje EBSI mreže na europskoj razini putem projekta "Europska infrastruktura usluga ulančanih blokova"

Digital Europe Programme (DIGITAL) - DIGITAL-1
17.10.2023.
CIR podržava razvoj i usvajanje EBSI mreže na europskoj razini putem projekta "Europska infrastruktura usluga ulančanih blokova"

Cilj konzorcija EBSI-NE je podržati razvoj i usvajanje EBSI mreže na europskoj razini povećanjem broja validatorskih čvorova u proizvodnoj mreži i pružanjem usluga podrške za sve relevantne EBSI dionike. Ove će radnje povećati robusnost i zrelost proizvodne mreže EBSI-ja, omogućujući razvoj prioritetnih slučajeva prekogranične upotrebe EBSI-ja. Konzorcij se sastoji od 24 organizacije iz 14 europskih zemalja, uključujući Centar za informatiku i računarstvo (CIR) Instituta Ruđer Bošković (IRB). Nadalje, svi članovi konzorcija koji će upravljati proizvodnim čvorom EBSI-ja dobili su podršku predstavnika Europskog partnerstva za ulančane blokove iz svojih zemalja.

Uspostava, implementacija i rad novih čvorova na jedinstven i koordiniran način poboljšat će izvedbu, robusnost, otpornost, sigurnost i održivost proizvodne EBSI mreže iskorištavanjem najboljih praksi i tehničkog znanja u industriji. Konkretno, projekt će rezultirati s 18 novih validatorskih čvorova u proizvodnoj mreži EBSI i 24 entiteta koji će pružati različite usluge podrške ekosustavu EBSI u regijama.

Aktivnosti uključene u ovaj prijedlog uključuju ne samo sve potrebne zadatke za postavljanje EBSI proizvodnog čvora, već i druge dobrovoljne radnje predložene za povećanje performansi, usvajanje i razvoj EBSI mreže. Ovi dodatni zadaci uključuju integraciju SIEM alata, razvoj prilagođenih testova za poboljšanje robusnosti, stvaranje alata za olakšavanje usvajanja i implementaciju čvorova u budućnosti, razvoj okvira za kvalificiranje EBSI čvorova kao pouzdanih e-knjiga za eIDAS 2, kao i komunikaciju i aktivnosti širenja radi podizanja svijesti i poticanja daljnjeg razvoja EBSI-ja.

Izvor: https://ec.europa.eu/

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.