Prijeđite na glavni sadržaj

Horizon 2020 projekti CIR-a na konferenciji „Digital Infrastructures for Research“ u Krakovu

7.10.2016.
Horizon 2020 projekti CIR-a na konferenciji „Digital Infrastructures for Research“ u Krakovu

U organizaciji vodećih europskih e-infrastruktura, EGI, EUDAT, GÉANT, OpenAIRE and the Research Data Alliance (RDA) Europe, u Krakovu se od 28. do 30. rujna 2016. održala konferencija „Digital Infrastructures for Research“. Cilj konferecije bio je okupiti znastvenike raznih područja, razvojne inženjere i pružatelje e-infrastrukturnih usluga u svrhu zajedničke diskusije budućeg razvoja digitalnih infrastrukturnih usluga i promicanja postojećih inovacija.
U sklopu sesije posvećene trenutnim izazovima u uspostavi e-infrastrukture za različite znanstvene zajednice, dr. Davor Davidović održao je predavanje pod naslovom „EGI-FedCloud in Digital Humanities“. Na predavanju su predstavljeni trenutni izazovi u uspostavi e-infrastrukturnih usluga za potrebe istraživanja u humanističkim znanostima, te je predstavljen dosadašnji rada na H2020 projekatima EGI-Engage i INDIGO-DataCloud. Također, dr. Davor Davidović i Eva Cetinić promovirali su svoj rad na INDIGO-DataCloud projektu predstavljanjem postera „DARIAH meets INDIGO-DataCloud: Developing a Repository Platform for Digital Arts and Humanities Data“.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.