Prijeđite na glavni sadržaj

Nautical Design WG Radionica uspiješno završena

13.1.2017.

Dana 12. siječnja 2017. godine na IRB-u je održana prva Nautical Design Workgroup radionica (NDW). Radionica je okupila 20 sudionika, iz 8 poduzeća (BVB, 3DF, Allstars Engineering, ITEL, iCat, as2con - Alveus, Brodarski institut i Gekom - Geofizikalno i ekološko modeliranje), 2 znanstveno-akademske institucije (PMF, IRB), Hrvatske gospodarske komore te predstavnike medija (Večernji list, Vidi).

U sklopu radionice predavanja su održali prof.dr.sc. Karolj Skala, prof.dr.sc. Branka Medved Rogina i dr.sc. Davor Davidović. Kroz izlaganja sudionici su pobliže upoznati s mogućnostima HPC tehnologije i prednostima koje HPC ima u razvoju brodogradnje i nautike, te je istaknuto kako se radi o jednom od strateških područja razvoja Republike Hrvatske definirane u dokumentu “Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske za razdoblje od 2016. do 2020. godine.”

Na diskusijskom dijelu sastanka zaključeno je kako postoji snažna potreba sinergije znanstveno-istraživačkih institucija i prisutnih poduzeća za unaprijeđenje razvoja proizvoda i povećanje konkurentnosti na svjetskom tržištu. Važan rezultat ovog sastanka je osnivanje radne skupine za nautički dizajn koja će biti okosnica buduće suradnje i realizacije nadolazećih projektnih inicijativa.

Nautical Design WG Radionica uspiješno završena

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.