Prijeđite na glavni sadržaj

„Nways to GPU Programming“ Bootcamp – otvorene prijave

16.9.2021.
„Nways to GPU Programming“ Bootcamp – otvorene prijave

„Nways to GPU Programming” Bootcamp virtualna je dvodnevna radionica osmišljena s ciljem educiranja sudionika o različitim modelima GPU programiranja. Sudionici će moći birati onaj model GPU programiranja koji u najboljoj mjeri odgovara potrebama za izvođenje njihovih znanstvenih kodova i programa na GPU-ima.

Bootcamp organiziraju članice Hrvatskog centra kompetencija za HPC i NVIDIA, a održat će se u virtualnom formatu po srednjoeuropskom vremenu, s početkom u 9:00 sati 28. listopada 2021. godine. Sva komunikacija odvijat će se putem aplikacija Zoom, Slack te putem e-pošte.

Radionica će prvog dana započeti s predavanjem o uvodu u GPU programiranje koristeći OpenACC, OpenMP, stdpar i CUDA C, dok će se drugog dana prezentirati praktične mogućnosti analize aplikacija pomoću GPU-a, odnosno NVIDIA® Nsight™ sustava.

Preduvjet za sudjelovanje u radionici je osnovno iskustvo s C/C++ ili Fortranom, dok znanja o GPU programiranju nisu potrebna. Za vrijeme trajanja Bootcampa, sudionici će dobiti pristup GPU klasteru.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a rok za prijavu je 13. listopada 2021. godine.

Za sve detalje o prijavi i samom programu posjetite web stranicu događaja

Izvor: https://www.hpc-cc.hr/2021/Nways_GPU_programming_bootcamp

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.