Prijeđite na glavni sadržaj

Uspješno završena 5. Interaktivna Radionica Centra za Informatiku i Računarstvo - Uvod u HPC i cloud računarstvo (s primjerima iz bioinformatike)

10.6.2016.
Uspješno završena 5. Interaktivna Radionica Centra za Informatiku i Računarstvo - Uvod u HPC i cloud računarstvo (s primjerima iz bioinformatike)

U ponedjeljak 6.6.2016.godine uspješno je održana 5. Interaktivna Radionica Centra za Informatiku i Računarstvo - Uvod u HPC i cloud računarstvo (s primjerima iz bioinformatike) u Plavoj dvorani Instituta Ruđer Bošković. Radionica je upoznala polaznike s osnovama računalnog oblaka (cloud-a) te im, kroz nekoliko vježbi, pokazala kako se brzo i jednostavno može doći do potrebnih računalnih i podatkovnih resursa koje razne cloud infrastrukture danas nude znanstvenoj, ali i široj zajednici. Nadalje, polaznici su naučili kako tako dobivene računalne resurse mogu prilagoditi specifičnim potrebama svojeg istraživanja, te kako jednu takvu konfiguraciju spremiti za buduća korištenja. 

Na prigodnoj završnoj svečanosti, voditelj Centra za informatiku i računarstvo prof. dr. sc. Karolj Skala, podijelio je polaznicima certifikate o uspješnom pohađanju radionice.

Na kraju radionice provedena je anketa među polaznicima koji su ocijenili s odličnim ocjenama organizaciju i sadržaj radionice te funkcionalnost računalne učionice.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.