Prijeđite na glavni sadržaj

Završena prva radionica na temu analize bioinformatičkih podataka pomoću znanstvenih cloud servisa

I Bioinformatička radionica u Galaxy Training Network, organizira Centar za informatiku i računarstvo, IRB
18.6.2014.
Završena prva radionica na temu analize bioinformatičkih podataka pomoću znanstvenih cloud servisa

U razdoblju od 10-11.06.2014. uspješno je održana prva radionica pod nazivom "eScience pristup u stvaranju znanja iz podataka" u organizaciji Centra za informatiku i računarstvo. Radionica je bila podijeljena u dva dijela. Prvi dio radionica se sastojao od uvodnog predavanje te teoretskog dijela izlaganja, održanog 10.06.2014. u Plavoj dvorani Instituta Ruđer Bošković, na kojem je prisustvovalo preko 30 ljudi. Na predavanju su predstavljena dva sustava, bioinformatički alat Galaxy te sustav za potporu pri korištenju računalnog Oblaka – aplikacija CloudMan. Na radionici su polaznici imali priliku vidjeti kako se efikasno može unaprijediti i olakšati obrada bioinformatičkih podataka korištenjem Galaxy aplikacije unutar računalnog Oblaka.

Drugi dio radionice održan je u novoj Ruđerovoj računalnoj učionici zahvaljujući inicijativi CIR-a i donaciji firme Proaxis d.o.o. U novoj računanoj učionici, 16 polaznika je steklo potrebno praktično znanje i vještine potrebne za korištenje Galaxy programskog paketa kao Cloud servisa putem CloudMan aplikacije. Također, polaznici su imali prilike i sami isprobati mogućnosti i prednosti Galaxy programskog paketa na Cloudu zahvaljujući Amazonu koji je ustupio dio svojih Cloud resursa za potrebe ove radionice. Na prigodnoj završnoj svečanosti ravnatelj je podijelio polaznicima certifikate o uspješnom pohađanju radionice.

Na kraju radionice provedena je anketa među polaznicima koji su ocijenili s odličnim ocjenama organizaciju i sadržaj radionice te funkcionalnost računalne učionice.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.