Prijeđite na glavni sadržaj
Enabling Grids for E-science-II - EGEE 2

Enabling Grids for E-science-II - EGEE 2

Kategorija
Sedmi okvirni program za razvoj i istraživanje
Datum početka
1.4.2006.
Datum završetka
31.3.2008.
Status
Završen

Glavni istraživač

EGEE-II želi izgraditi na temelju rada EGEE projekta, koji je zamišljen kao prva dvogodišnja fazi četverogodišnjeg programa, grid  infrastrukture preko Europskog istraživačkog prostora i izvan njega. Istraživači u akademskoj zajednici i industriji već imaju koristi od EGEE e-infrastrukture, koja istovremeno podržava mnoge aplikacije iz različitih znanstvenih područja, pružajući zajednički bazen resursa, neovisan o zemljopisnom položaju, s non-stop pristupom glavnoj pohrani i mrežnoj infrastrukturi.
 EGEE-II projekt  značajno će  proširiti i učvrstiti ovu infrastrukturu, koja povezuje na nacionalne, regionalne i tematske Grid napore. Rezultirajući veliki kapacitet, infrastruktura širom svijeta uvelike nadilazi sposobnosti lokalnih klastera i pojedinih centara, pružajući jedinstveni  alat za kolaborativnu računalno-intenzivnu znanost ("e-Znanost").

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.