Prijeđite na glavni sadržaj
Enabling Grids for E-science-III - EGEE 3

Enabling Grids for E-science - EGEE III

Kategorija
Sedmi okvirni program za razvoj i istraživanje
Datum početka
1.5.2008.
Datum završetka
30.4.2010.
Status
Završen

Glavni istraživač

Enabling Grids for E-science (EGEE) je najveća multi-disciplinarna grid infrastruktura u svijetu, koja okuplja više od 140 institucija s ciljem razvoja pouzdanog i skalabilnog računalnog sustava dostupnog europskim i globalnim istraživačkim zajednicama.Trenutačno, Grid infrastruktura sastoji se od 300 site-ova u preko 50 zemalja pruža svojih 10000 korisnika preko 80000 CPU jezgri tokom cijele godine.

EGEE-III projekt je sufinanciran od Europske Komisije i ima za cilj proširenje i optimizaciju Grid infrastrukture, koja trenutno obrađuje preko 300 000 poslova dnevno iz različitih polja znanosti, od biomedicine od znanosti o fuziji. EGEE Grid infrastruktura je idealna za bilo koje znanstveno istraživanje, pogotovo za projekte u kojima su vrijeme i resursi potrebni za izvršavanje aplikacije nepraktični kad se koriste tradicionalne IT infrastrukture.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.