Prijeđite na glavni sadržaj

Preparing for the construction of the Digital Research Infrastructure for the Arts and Humanities - Preparing DARIAH

Preparing for the construction of the Digital Research Infrastructure for the Arts and Humanities - Preparing DARIAH

Digital Research Infrastructure for the Arts and Humanities

Kategorija
Sedmi okvirni program za razvoj i istraživanje
Iznos financiranja
76000
EUR
Datum početka
1.9.2008.
Datum završetka
31.8.2010.
Status
Završen
Više informacija

Glavni istraživač

Preparing DARIAH (Digital Research Infrastructure for the Arts and Humanities) je projekt koji je započeo 1.9.2008. i pripremna faza će završiti u veljači 2011. Od ožujka 2011., DARIAH će prijeći u fazu razvoja u kojoj će se izgraditi potrebna infrastruktura za operacijsku fazu projekta. Tijekom razvojne faze, za koju se predviđa da će trajati 3 godine, DARIAH će biti ustrojen prema ERIC (European Research Initiative) modelu.

Daljnja misija Digital Research Infrastructure for the Arts and Humanities (DARIAH) je omogućiti dugoročni pristup i korištenje digitalnih istraživačkih podataka o europskoj umjetnosti i humanističkim znanostima. DARIAH će pružiti podršku sudionicima na svim razinama, od početnika do onih koji koriste napredne tehnike i metodologije. Svi zainteresirani za korištenje digitalnih sredstava za istraživanje biti će dio DARIAH infrastrukture i samim time djelovat će kao povezana mreža ljudi, informacija, alata i metodologija.
 Istraživači će koristiti DARIAH za:

  • pronalaženje i korištenje širokog spektra istraživačkih podataka iz cijele Europe
  • razmjenu znanja, stručnosti, metodologije i prakse u područjima i disciplinama
  • bi se osiguralo da oni rade na prihvaćenim standardima i slijede najbolje prakse
  • eksperiment i inovacije u suradnji s drugim znanstvenicim

Jezgra DARIAH strategije je sakupiti nacionalna, regionalna i lokalna nastojanja kako bi se stvorila suradnička infrastruktura gdje su komplementarnosti i novi izazovi jasno identificirani.

Dvanaest država potpisalo je Memorandum of Understanding (MoU), u kojem su službeno izrazile spremnost da podrže osnivanje DARIAH-ERIC. Buduće države osnivačice DARIAH-EU predstavljene su u dokumentu DARIAH EU founding members.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.