Prijeđite na glavni sadržaj
Proizvodnja odjece putem trodimenzionalnog ispisa - 3D CPAM

Projekt 3D CPAM

Kategorija
H2020
Datum početka
1.2.2020.
Datum završetka
1.2.2021.
Status
Završen
Više informacija

Trenutno se ulažu veliki napori u razvoj industrijskih platformi za 3D ispis, koje će se transformirati u 3D proizvodna okruženja podržana od Cloud-HPC-a i predstavljat će novu naprednu industrijsku tehnologiju proizvodnje. Eksperiment 3D proizvodnje odjeće aditivnom proizvodnjom (3D CPAM) potpuno je novi, optimizirani, inovativni proizvodni proces sa značajkama: fleksibilnosti, prilagodljivosti, integriranosti i pune programabilnosti, ali ograničen vremenom potrebnim za proizvodnju jednog proizvoda (npr. Jakna ) što značajno smanjuje ukupnu učinkovitost proizvodnog procesa. Optimizacija ubrzavanjem proizvodne faze stoga je od najveće važnosti u isporuci krajnjih proizvoda na tržište. Kako bi se prevladala ova uska grla, 3D CPAM optimizira 3D proces modnog dizajna-proizvodnje značajnim smanjenjem vremena proizvodnje kombinirajući moderne industrijske tehnologije 3D ispisa i napredne HPC / Cloud usluge.
Prema gore navedenom, ovaj projekt predlaže upotrebu koncepta digitalne tvornice (DFC-Digital Factory Concept) pomoću nove proizvodne platforme - Industrijskog okruženja za 3D digitalno tiskanje velikih razmjera koje je već razvio Mikrotvornica, MSP partner u ovom projektu koji radi na optimizaciji proizvodnje. Tehnologije za 3D ispis imaju glavni utjecaj na tradicionalni lanac opskrbe smanjenjem broja potrebnih koraka, omogućavanjem distribuiranije i decentralizirane proizvodnje (npr. Na prodajnom mjestu) i smanjenjem potrebe za skladištenjem, pakiranjem i prijevozom. No, tijekom procesa izrade odjeće 3D tehnologije pronađeno je nekoliko ograničenja, koja su povezana s programima modeliranja, postupcima tiska, postupkom izrade i nošenjem odjeće. Projekt 3D CPAM usmjeren je na optimizaciju programa prikazivanja i procesa pogona za ispis kako bi se smanjilo vrijeme i troškovi proizvodnog procesa.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.