Prijeđite na glavni sadržaj

Održana 2. panel rasprava projekta “Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji”

4.11.2022.
Održana 2. panel rasprava projekta “Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji”

Na Sveučilištu u Slavonskom Brodu održana je, 26. listopada 2022. godine, 2. Panel rasprava projekta “Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji” (kodni broj: KK.05.1.1.02.0004), u svrhu podizanja svijesti šire javnosti o utjecaju klimatskih promjena kao i mogućnostima prilagodbe na njih.

Projekt se provodi u suradnji s partnerima Institut Ruđer Bošković i Institut za fiziku iz Zagreba u cilju provedbe primijenjenih istraživanja analize stresa i mogućnosti prevladavanja tog stresa korištenjem naprednih tehnoloških rješenja poput plazmom aktivirane vode.

Tijekom 2. Panel rasprave uvod u raspavu otvorio je dr. sc. Srećko Valić s Instituta Ruđer Bošković iz Zagreba s predavanjem “Određivanje antioksidacijske aktivnosti prehrambenih proizvoda ESR spektroskopijom”. Nakon predavanja raspravljalo se o utjecaju klimatskih promjena na količinu antioksidanasa u biljkama te posljedično tome na ljudsko zdravlje te su se razmijenila iskustva i prijedlozi među dionicima. Na događaju su bili prisutni članovi stručnog tima UNISB-a, IRB-a I IF-a, predstavnica DHMZ-a, djelatnici i studenti Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Organizacija Panel rasprave sufinancirana je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.