Prijeđite na glavni sadržaj

ADRIREEF – Innovative exploitation of Adriatic Reefs in order to strengthen blue economy

ADRIREEF – Innovative exploitation of Adriatic Reefs in order to strengthen blue economy
Kategorija
Ostali projekti
Iznos financiranja
2814830
EUR
Datum početka
1.12.2018.
Datum završetka
30.5.2021.
Status
Završen
Više informacija

Program: Program prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020.

Nositelj projekta: Municipality of Ravenna

Sažetak

Projekt ADRIREEF ima za cilj ispitati potencijal grebena u Jadranskom moru u svrhu poticanja Plave ekonomije u području akvakulture i turizma. Koncept Plave inovacije usredotočen je na povećanje atraktivnosti postojećih morskih resursa u cilju promicanja gospodarskog razvoja.

Stoga, prepoznavanje manje poznatih i cijenjenih prirodnih područja zajedno s aplikacijom umjetnih grebena, koji bi mogli postati prikladni za nove održive ekosustave (platforme, olupine, pozicioniranje cementnih struktura), može biti uspješan način za povećanje „plavog rasta“ i poboljšanja socio-ekonomskog statusa obuhvaćenih područja.

Očekivani rezultati projekta su transfer znanja između istraživačkih ustanova i poduzeća, karta postojećih grebena u Jadranskom moru i njihova klasifikacija, identifikacija dostupnih tehnologija i instrumenata s niskim okolišnim utjecajem na podvodno praćenje morskih ekosustava te morskih područja koja se mogu koristiti za izvođenje određenih ekonomskih aktivnosti (npr. ronjenje, akvakultura, ribolov), izrađene smjernice za ključne sudionike iz sektora plave ekonomije i kodeksom ponašanja u turističkom sektoru te Bijela knjiga za održivo korištenje grebena u sektoru plave ekonomije.

Projekt ADRIREEF odobren je za financiranje u sklopu poziva Interreg VA Italija – Hrvatska 2014. – 2020. 

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.