Prijeđite na glavni sadržaj

Priprava taložnog kalcijevog karbonata semikontinuiranim postupkom

Kategorija
  • Farmaceutska industrija

Ekspertni tim Instituta „Ruđer Bošković“ nudi suradnju i uslugu nadzirane i kontrolirane priprave taložnog kalcijevog karbonata, specifičnih fizičko-kemijskih svojstava, semi-kontinuiranim ili šaržnim postupkom te ekspertne i/ili laboratorijske usluge razvoja novog proizvoda

Tržišna prilika

Taložni kalcijev karbonat (TKK) je univerzalno mineralno punilo i pigment. Primarno se koristi u proizvodnji papira, plastičnih masa, gume te u farmaceutskoj i prehrambenoj industriji, pri čemu su fizikalno kemijska svojstva proizvoda uvjetovana načinom primjene. TKK je proizvod s višestrukom dodatnom vrijednošću u odnosu na vapno i CO2 iz kojih se dobiva. Kako se u proizvodnji troši CO2, sama proizvodnja TKK je način smanjenja emisije CO2 za industriju vapna.

Opis postupka

Institut Ruđer Bošković nudi uslugu osmišljavanja, vođenja i regulacije procesa priprave taložnog kalcijevog karbonata korištenjem vapna i CO2 te razvoj i uvođenje tehnološkog procesa za potrebe naručitelja, kao i dugoročnu suradnju ekspertnog tima s naručiteljem.

Računalom vođeni kemijski reaktor uvećanog laboratorijskog mjerila ima mogućnost kontrole niza procesnih parametara čijim se mijenjanjem pri proizvodnji kontroliraju fizičko-kemijska svojstva TKK-a (mineraloški sastav, raspodjela veličine kristala i njegova morfologija...) i tako dobiva proizvod specifičnih svojstava i namjene.

Ponuda usluge

Tvrtke zainteresirane za komercijalno iskorištavanje postojećeg znanja i iskustva u svezi postupka priprave taložnog kalcijevog karbonata ili usavršavanje i razvoj postojećeg višenamjenskog kemijskog reaktora, mogu se obratiti Institutu „Ruđer Bošković“. Također, nude se usluge ekspertize iz područja industrijske kristalizacije, razvoja metoda pročišćavanja industrijskih otpadnih voda i zaštite od neželjenog taloženja.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.