Prijeđite na glavni sadržaj

Projekti

CanSponGE - Geni spužvi povezani s nastankom raka

Proučavanje ljudskih bolesti korištenjem životinja kao eksperimentalnih modela ključno je za razumijevanje uzroka, biologije i prevencije bolesti.

Glavni istraživač: dr.sc. Helena Ćetković

Evolution in the dark

Cilj projekta je uspostavljanje neovisne istraživačke grupe. Nova grupa sastojat će se od voditelja, tehničara, 2 doktorska studenta i 2 poslijedoktoranda. Svi članovi tima započet će s radom u prvoj godini projekta. Za potrebe istraživanja, grupa će uzgajati špiljske životinje uključujući Meksičku tetru Astyanax mexicanus, špiljske virnjake, mekušce, člankonošce itd. u laboratorijskim uvijetima.

Glavni istraživač: dr.sc. Helena Bilandžija

Comparative phosphoproteome analysis of S. rimosus oxytetracycline producers strains

The aim of this project is to determine the role of protein phosphorylation in antibiotic production from industrially important bacterium.

Glavni istraživač: dr.sc. Dušica Vujaklija

ADP-ribozilacija proteina u modelnom prokariotu Streptomyces coelicolor i čovjeku

Posttranslacijska modifikacija proteina ima važnu ulogu u regulaciji funkcije proteina i interakciji proteina s drugim molekulama. ADP-ribozilacija proteina je posttranslacijska modifikacija kojom se skupina ADP-riboze iz NAD+ prenosi na ciljne proteine.

Zavod za molekularnu biologiju

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.