Prijeđite na glavni sadržaj

Laboratorij za molekularnu genetiku

U Laboratoriju za molekularnu genetiku istražujemo osnove molekularne genetike i evolucije koristeći prvenstveno bakterije streptomicete, spužve i špiljske životinje.

Laboratorij za molekularnu genetiku

Unutar Laboratorija za molekularnu genetiku djeluju tri istraživačke grupe koje istražuju specifične i evolucijski sačuvane biološke značajke kompleksnih bakterija streptomiceta, spužvi -najstarije skupine životinja sa složenim genomima, te molekularne osnove adapatacije kod špiljskih životinja.

Glavna područja istraživanja u laboratoriju su:

1) postranslacijska modifikacija ADP-ribozilacija kod bakterija skupine Streptomyces i njezin utjecaj na metabolizam, osobito na proizvodnju antibiotika

2) istraživanje gena i proteina spužve čiji homolozi su povezane s ljudskim bolestima, posebno rakom, ili su pak važni za prijelaz u višestaničje

3) molekularne osnove adaptacija na novi okoliš koristeći špiljske životinja kao model

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.