Prijeđite na glavni sadržaj

CIR započeo realizaciju novog projekta iz programa Obzor 2020

18.1.2018.

U Znanstvenom parku u Amsterdamu od 8. do 12. siječnja 2018. održan je kick-off sastanak projekta EOSC Hub Horizon 2020, vodećeg projekta u području paneuropske e-infrastrukture.

CIR započeo realizaciju novog projekta iz programa Obzor 2020

Ovaj značajan projekt povezuje 76 institucija i 400-tinjak istraživača s vodećih institucija u Europskoj uniji okupljenih oko vodećih europskih e-infrastrukturnih inicijativa poput EGI, EUDAT I INDIGO, a sastoji se od 12 radnih paketa i financiran je od strane Europske komisije s ukupno 32 milijuna eura.

U projektu sudjeluje i Centar za informatiku i računarstvo Instituta Ruđer Bošković, i to u radnom paketu W7.8 za koje je zadužen kao voditelj teme, a provodi ga u suradnji s još dvije institucije iz Njemačke i Mađarske.

Dio aktivnosti vezanih za ovaj radni paket na sastanku je u ime IRB-a predstavio dr. Karolj Skala iz CIR-a, a projekt predstavlja razvoj i integraciju svih tehnoloških dostignuća u području otvorenih naprednih cloud servisa u obliku jedinstvenog Servisnog kataloga za potrebe znanstvenika svih područja znanosti.

Kontaktirajte nas

Više informacija

Karolj Skala

dr. sc. , Voditelj projekta
Tel:
+385 1 457 1218
Mob: 098 20 98 16
Interni broj:
1709

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.