Prijeđite na glavni sadržaj

Delegacija STOA panela posjetila IRB

23.5.2017.
Delegacija STOA panela posjetila IRB

Danas je IRB posjetila delegacija znanstveno-istraživačkog tijela Europskog parlamenta predvođena Paulom Rübigom, austrijskim zastupnikom u Europskom parlamentu i prvim potpredsjednikom STOA panela i Marijanom Petir, hrvatskom zastupnicom u Europskom parlamentu i članicom STOA panela.

Delegaciju su u ime IRB-a primili ravnatelj dr. sc Tome Antičić, pomoćnica ravnatelja za strukturne fondove dr. sc. Ivanka Jerić i predsjednik Znanstvenog vijeća dr. sc. Miroslav Plohl.

Nakon kraćeg sastanka i prezentacije Instituta u uredu ravnatelja, delegacija se zaputila u posjet Laboratoriju za interakcije ionskih snopova gdje im je akademik Milko Jakšić predstavio opremu i istraživanja laboratorija i Zavoda za eksperimentalnu fiziku.

Glavna zadaća STOA panela jest da u suradnji sa stručnim ustanovama iz cijele Europe, ali i svijeta, pomogne u izradi istraživanja i izvješća za potrebe rada pojedinih odbora Parlamenta. STOA panel se također bavi i osmišljavanjem europskih politika istraživanja i razvoja, uključujući i razvoj potrebne infrastrukture za širu primjenu novih tehnologija.

Tijekom trodnevnog boravka u Zagrebu delegacija će posjetiti Sveučilište u Zagrebu, Znanstveni centar izvrsnosti za integrativnu bioetiku, Institut Ruđer Bošković, Hrvatski Sabor, tvornicu Rimac automobili, tvrtku Končar te Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.