Prijeđite na glavni sadržaj

Posjet veleposlanika Helenske Republike

27.3.2019.
Posjet veleposlanika Helenske Republike

Nedavno je IRB posjetila delegacija Helenske Republike na čelu s izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Nj. E. Stavrosom Tsiepasom.

Delegaciju su ugostili ravnatelj IRB-a dr. sc. David M. Smith, predsjednik Znanstvenog vijeća dr. sc. Miroslav Plohl i pomoćnici ravnatelja dr. sc. Ivanka Jerić, dr. sc. Marijeta Kraj te dr. sc. Vilko Smrečki.

Službeni dio sastanka održao se u Uredu ravnatelja gdje je ravnatelj održao kraću prezentaciju o IRB-u, nakon čega je uslijedio razgovor o mogućnostima suradnje sa znanstvenim institucijama u Grčkoj.

Nakon sastanka delegacija se zaputila u obilazak najvećeg eksperimentalnog kompleksa u Republici Hrvatskoj, akceleratorskog sustava IRB-a.

Delegaciju je dočekao predstojnik Zavoda za eksperimentalnu fiziku dr. sc. Stjepko Fazinić, zajedno s predstojnicom Zavoda za teorijsku fiziku dr. sc. Blaženkom Melić te tri grčka znanstvenika koja su zaposlena na IRB-u: dr. sc. Athanasios Chatzistavrakidis, dr. sc. Georgios Karagiannis i Georgios Provatas.

Veleposlaniku su predstavljena istraživanja koja se provode na akceleratorskom sustavu, a uključuju istraživanja i analize u područjima nuklearne i atomske fizike, primjene u znanosti materijala i razvoju naprednih materijala te brojnim drugim područjima, kao na primjer u arheologiji i karakterizaciji predmeta iz kulturnog nasljeđa.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.