Prijeđite na glavni sadržaj

Potpisan sporazum o suradnji između delegacije Šangaja i IRB-a

9.10.2015.
Potpisan sporazum o suradnji između delegacije Šangaja i IRB-a

Danas je na Institutu Ruđer Bošković (IRB) u okviru službenog posjeta Znanstvene i tehnološke komisije grada Šangaja (NR Kina) potpisan Sporazum o suradnji u području biotehnologije, eksperimentalne nuklearne fizike, novih katalizatora i reakcija te provedbi projekata baziranih na akceleratorskom sustavu IRB-a, najvećem pogonu te vrste u ovom dijelu Europe.

Delegaciju grada Šangaja, koja je brojila oko 20 predstavnika, predvodila je predsjednica Stalnog odbora gđa Yin Yicui , a dočekali su je ravnatelj IRB-a dr. sc. Tome Antičić, dr. Hrvoje Mataković iz Hrvatske zaklade za znanost, predsjednik Znanstvenog vijeća dr. sc. Miroslav Plohl te pomoćnici ravnatelja dr. sc. Marin Roje i dr. sc. Neven Soić.

"Osim zajedničkih projekata, naše partnere iz Kine posebno zanima sudjelovanje u sadašnjim i budućim Obzor 2020 projektima IRB-a pa u tom smislu planiraju financirati boravak i rad svojih vrhunskih znanstvenika na Ruđeru.“

„Također, ova suradnja omogućit će i znanstvenicima IRB-a odlazak na usavršavanje u vodeće znanstvene institucije u Kini." – izjavio je dr. Antičić prilikom potpisivanja Sporazuma.

Nakon potpisivanja Sporazuma delegacija se zaputila u posjet Laboratoriju za interakcije ionskih snopova u sklopu Zavoda za eksperimentalnu fiziku gdje ih je dočekao dr. sc. Stjepko Fazinić.

IRB je tijekom 2015. godine pokrenuo 7 novih bilateralnih projekata s NR Kinom, a trenutno je aktivan 21 projekt, između IRB-a i partnera u NR Kini, ukupne vrijednosti 1,26 milijuna kuna.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.