Prijeđite na glavni sadržaj

Rad Tomislava Domazet-Loše među "Skrivenim draguljima"

22.1.2009.
Rad Tomislava Domazet-Loše među "Skrivenim draguljima"

Svojim radom evolucijski genetičar, dr. sc. Tomislav Domazet-Lošo, dobitnik brojnih nagrada i priznanja, već par godina plijeni interes medija i znanstvene zajednice. Nakon otkrića Teorije genomske filostratigrafije, objavljene u uglednom znanstvenom časopisu Trends in Genetics, prošle je godine odjeknula vijest o otkriću da su genetske bolesti kod čovjeka pradavno evolucijsko nasljeđe.

Naime, dr. sc. Domazet-Lošo i prof. dr. Diethard Tautz s Max-Planck Instituta u Plönu pokazali su da većinu organizma na zemlji najvjerojatnije pogađaju slične genetske bolesti. Rad je objavljen u internetskom izdavanju časopisa Molecular Biology and Evolution i u prestižnom časopisu New Scientist, a kao izuzetno zanimljiv predstavljen je i u časopisu The Economist.

Za karijeru i rad svakog znanstvenika od izuzetne je važnosti da njihov rad prepoznaje i prihvaća domaća i svjetska znanstvena zajednica. Ovo je drugi rad dr. sc. Domazet-Loše koji je uvršten među Faculty of 1000 Biology. Što o otkriću hrvatsko-njemačkog dvojca misle kolege potvrđuje i činjenica da je rad 'An ancient evolutionary origin of genes associated with human genetic diseases' istaknut na četvrtom mjestu top liste 'Skriveni dragulj' (Hidden Jewel) istoimene web stranice.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.