Objavljeno: 10.03.2016. 15:32

'Ruđerovkama' dodijeljene nagrade Mreže hrvatskih žena

Dr. sc. Ana Sunčana Smith, dr. sc. Iva Tolić i dr. sc. Dunja Šamec dobitnice su nagrade Utjecajne hrvatske žene - Croatian Women of Influence Award u kategoriji Znanost i tehnologija.

Dodijeljene nagrade Utjecajne hrvatske žene

Dodijeljene nagrade Utjecajne hrvatske žene

Mreža hrvatskih žena, The Croatian Women’s Network, sa zadovoljstvom je objavila dvadeset dobitnica prestižne nagrade 'Utjecajne hrvatske žene i buduće liderice' (Croatian Women of Influence Award). Dodjela nagrada održana je na Međunarodni dan žena u Zagrebu. Među dobitnicama su i ugledne znanstvenice IRB-a Ana Sunčana Smith, Iva Tolić i Dunja Šamec. 

Nagradu je utemeljila Mreža hrvatskih žena - Croatian Women's Network - iz Toronta kako bi ukazala na angažiranost, inovativnost, vodstvo i utjecaj žena hrvatskoga podrijetla u društvu.

Nominirano je gotovo četrdeset žena iz Hrvatske i hrvatskih zajednica u Australiji, Južnoj Americi, Kanadi, Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Mreža hrvatskih žena je platforma koja pomaže napredovanju i osnaživanju žena. Mreža hrvatskih žena i nagrada Utjecajne hrvatske žene prepoznaje i povezuje ugledne žene hrvatskoga podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe generacije i pomogli im u ostvarenju njihovog potencijala.