Prijeđite na glavni sadržaj

Seminar “Radijacijske metode u zaštiti predmeta kulturne baštine”

3.10.2011.
Seminar “Radijacijske metode u zaštiti predmeta kulturne baštine”

U organizaciji Laboratorija za radijacijsku kemiju i dozimetriju Instituta Ruđer Bošković (IRB) i Hrvatskog restauratorskog zavoda (HRZ) 4. i 5. listopada 2011. godine održat će se seminar Radijacijske metode u zaštiti predmeta kulturne baštine.

Cilj seminara je približavanje metoda koje koriste zračenje konzervatorima, konzervatorima-restauratorima, kustosima i svim stručnjacima uključenim u održavanje, zaštitu i prezentaciju predmeta kulturne baštine te njihovim vlasnicima i korisnicima.

Uz sudjelovanje eksperta IAEA, Quoc K. Trana iz laboratorija ARC-Nucléart, Grenoble, Francuska, obradit će se slijedeće teme:

  • “Radijacijska metoda u dezinsekciji i dezinfekciji predmeta kulturne baštine” u utorak, 4.10.2011. u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Mimara
  • “Radijacijska metoda u konsolidaciji degradiranih predmeta kulturne baštine” u srijedu, 5.10.2011. u Institutu Ruđer Bošković i u Hrvatskom restauratorskom zavodu

Seminar se održava u okviru projekta tehničke suradnje s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju IAEA, TC Project RER/8/015: “Primjena nuklearnih tehnika za karakterizaciju i očuvanje predmeta kulturne baštine na području Europe“ („Using Nuclear Techniques for the Characterization and Preservation of Cultural Heritage Artefacts in the European Region”).

Detaljne informacije, program skupa i prijavnice dostupni su na internetskoj stranici Hrvatskog restauratorskog zavoda.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.