Prijeđite na glavni sadržaj

Novosti

Održan informativni dan projekta ProtectAS

6.6.2022.

Nedavno je u Multimedijalnom centru u Rovinju održan informativni dan projekta Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta (ProtectAS) na kojem je predstavljena problematika utjecaja balastnih voda na širenje štetnih organizama putem morskog transporta.

Prekograničnom suradnjom protiv otpada u Jadranskom moru

20.10.2020.

Zagađenje mora otpadom prijeti zdravlju oceana, sigurnosti i kvaliteti hrane, zdravlju ljudi, obalnom turizmu i doprinosi klimatskim promjenama.

Održan prvi radni sastanak projekta „Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta" (ProtectAS)

30.9.2020.

Na prvom radnom sastanku projekta „Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta“ (ProtectAS), koji je održan je na Sveučilištu u Dubrovniku 23. i 24. rujna 2020. godine, sudjelovale su dvije znanstvenice iz Centra za istraživanje mora Instituta Ruđer Bošković, dr. sc. Daniela Marić Pfannkuchen i dr. sc. Romina Kraus, koja je ujedno voditeljica projekta na IRB-u.

Lansiran Interreg projekt CASCADE

1.8.2020.

Razmjena znanja i protokola praćenja stanja okoliša ključni su za potporu konkretnim mjerama na prekograničnoj razini, a koje se bave zaštitom okoliša i očuvanjem usluga ekosustava.

Projekt AdriaClim za upravljanje klimatskim promjenama

7.7.2020.

Znanstvenici rovinjskog Centra za istraživanje mora IRB-a partneri su na projektu AdriaClim koji se financira iz Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska.

Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta

3.7.2020.

Na natječaju 'Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskih promjena' Centru za istraživanje mora Instituta Ruđer Bošković dodijeljen je 1,1 milijun kuna sredstava za sudjelovanje u projektu „Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta“ - KK.05.1.1.02.0013.

Centar za istraživanje mora

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.