Prijeđite na glavni sadržaj

Novosti

Adenovirusi: od prijetnje do saveznika u borbi protiv bolesti

4.4.2024.

Znanstvenicama Instituta Ruđer Bošković (IRB) dodijeljen je projekt INVECTA u sklopu prestižnog poziva Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) kako bi sljedeće četiri godine istraživale potencijal vektora temeljenih na adenovirusima u terapijske svrhe. Financijska potpora u iznosu od gotovo 200 tisuća eura omogućit će bolje razumijevanje adenovirusa koji su rijetko inficirali opću populaciju, odnosno, adenovirusa niske seroprevalencije, s ciljem razvijanja učinkovitijih vektora za gensku terapiju i cijepljenje.

IRB je voditelj COVID-19 2020 projekt HERO u sklopu poziva Srednjoeuropske inicijative

26.2.2021.

Interaktivno internetsko sučelje namijenjeno hematološkim bolesnicima u fokusu je partnera okupljenih na projektu HERO.

Europsko priznanje za izvrsnost hrvatskih biofizičara

19.6.2019.

Znanstvenicima IRB-a i PMF-a dodijeljena je ugledna nagrada za otkriće kiralnosti diobenog vretena.

Najveća svjetska konferencija o diobenom vretenu ide dalje!

9.4.2019.

Konferencija je okupila više od 70 uglednih znanstvenika iz cijelog svijeta koji se bave istraživanjem diobenog vretena, strukture o kojoj ovisi dioba genetskog materijala.

Ugledan časopis američke akademije znanosti objavio najnovije rezultate molekularnih biologa s IRB-a

25.1.2019.

Tim znanstvenika iz Laboratorija za biofiziku stanice Instituta Ruđer Bošković (IRB) u suradnji s kolegama sa slovenskog Instituta Jožef Stefan te Medicinskog fakulteta u Hannoveru pokazao je na modelu jednostanične amebe kako protein IqgC regulira unos hranjivih tvari u stanicu. Najnoviji rezultati objavljeni su u posljednjem izdanju uglednog časopisa američke Nacionalne akademije znanosti – PNAS USA, jednom od vodećih časopisa u području multidisciplinarnih znanosti u svijetu.

Nature Communications objavio je istraživanje hrvatskih znanstvenika

12.9.2018.

Na konferenciji za medije održanoj danas na Institut Ruđer Bošković, tim znanstvenika predvođen prof. dr. sc. Ivom Tolić s Instituta Ruđer Bošković (IRB) i prof. dr. sc. Nenadom Pavinom s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) u Zagrebu predstavio je najnovije rezultate svojih istraživanja koji otkrivaju da je diobeno vreteno kiralne strukture.

Zavod za molekularnu biologiju

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.