Prijeđite na glavni sadržaj

Laboratorij za naprednu genomiku

Laboratorij za naprednu genomiku ima za cilj omogućiti ubrzani napredak u području genomskih istraživanja naslanjajući se na integraciju rekombinantne DNA tehnologije, funkcionalne genomike te NGS tehnologije.

Napredna tehnologija određivanja genetskog slijeda, ponekad skraćeno samo kao ‘NGS’ (engl. Next Generation Sequencing) je u velikom zamahu u svijetu te je sve prisutnije u modernim laboratorijima. Laboratorij za naprednu genomiku ima za cilj omogućiti ubrzani napredak u području genomskih istraživanja naslanjajući se na integraciju rekombinantne DNA tehnologije, funkcionalne genomike te NGS tehnologije.

Kako bi se zadani ciljevi ostvarili, LNG posjeduje najmoderniju platformu za napredno sekvenciranje DNA i RNA, te dugogodišnje iskustvo u području funkcionalne genomike.

Glavni istraživački pravac je usmjeren ka razumijevanju procesa regulacija gena preko epigenetskih čimbenika, primjerice metilacija DNA i RNA. LNG je pionir u istraživanju metilacijskog poremećaja u čovjeka, tkz. nedostatak S-Adenozilhomocistein hidrolaze (SAHH).

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.