Prijeđite na glavni sadržaj

Opis istraživanja

Naše istraživanje obuhvaća razvoj asimetričnih katalitičkih metoda za pripravu strukturno složenih molekula. Trenutno smo usmjereni na razvoj metodologija za  pripravu strukturnih jezgri prirodnih spojeva koje posjeduju kvaterni stereogeni centar. U svrhu kontroliranja apsolutne konfiguracije koristimo kiralne protuanione kao induktore asimetričnosti u produktima. 

Naše prvotno istraživanje dovelo je do razvoja metodologije za pripravu isoindolinonskih jezgri prirodnih spojeva koji u svojoj strukturi posjeduju kiralnu N,S-acetalnu podjedinicu s kvaternim stereogenim centrom. Razvijeni protokol uspješno je primijenjen u pripravi poznatog inhibitora HIV-1 reverzne transkriptaze kao korak koji određuje optičku čistoću u produktu. Ovaj pristup proširen je na asimetričnu protuanionom-usmjerenu aza-Friedel-Craftsovu reakciju za pripravu kvaternih triarilnih kiralnih centara.

za_web

 

Asimetrična kataliza

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.