Prijeđite na glavni sadržaj

Laboratorij za računalni dizajn i sintezu funkcionalnih materijala

Laboratorij okuplja iskusan tim istraživača sa širokim znanjem i vještinama u korištenju brojnih sintetskih, spektroskopskih, analitičkih i računalnih tehnika usmjerenih na dizajn, pripravu te razumijevanje svojstava novih i učinkovitih funkcionalnih materijala za primjenu u različitim granama kemijske i farmaceutske industrije.

U multidisciplinarnom okruženju, rad Laboratorija za računalni dizajn i sintezu funkcionalnih materijala počiva na sinergiji u znanstvenim, komercijalnim i znanstveno-popularizacijskim aktivnostima čime pružamo produktivnu platformu za razvoj karijera mlađih suradnika na svim razinama.

Istraživanja u laboratoriju usmjerena su u nekoliko glavnih pravaca: (1) priprava novih supramolekulskih i hibridnih sustava sa senzornim karakteristikama s ciljem korištenja procesa samoudruživanja te slabih interakcija kako bi proizveli visokoorganizirane nanostrukturne sustave s kontroliranom morfologijom i supramolekulskom kiralnošću, (2) dizajn, priprava i karakterizacija novih senzorskih materijala baziranih na pažljivo supstituiranim organskim heterocikličkim sustavima u svrhu detekcije metalnih kationa i promjena u pH uvjetima u različitim otapalima, (3) računalno razumijevanje strukture i svojstva brojnih organskih, anorganskih i bioloških sustava te njihove katalitičke aktivnosti i popratnih mehanizama kemijskih transformacija s posebnim naglaskom na biološke sustave u mozgu odgovorne za nastanak i razvoj neurodegenerativnih bolesti.

Laboratorij je nastao 2021. godine ujedinjavanjem Grupe za računalnu organsku kemiju i biokemiju te dijela znanstvenika iz Laboratorija za supramolekularnu kemiju.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.