Laboratorij za stereoselektivnu katalizu i biokatalizu

Istraživanja kojima se bavimo su u području sintetske organske kemije s naglaskom na kontrolu kiralnosti.

Laboratorij za stereoselektivnu katalizu i biokatalizu (CATBIO) je jedan od 9 laboratorija u sklopu Zavoda za organsku kemiju i biokemiju Instituta Ruđer Bošković.

Znanstvena aktivnost CATBIO-a je usmjerena, s jedne strane, prema stereoselektivnim sintetskim metodama i korištenju biokatalize za pripravu biološki važnih molekula, a s druge strane uključuje razvoj novih, industrijski zanimljivih materijala poput tekućih kristala i kiralnih stacionarnih faza. Česte su suradnje s drugim laboratorijima unutar i van Instituta te s farmaceutskom industrijom.

U CATBIO-u vlada aktivna i pozitivna istraživačka atmosfera. Poseban naglasak stavljen je na obrazovanje studenata poslijediplomskih studija koji u Laboratoriju rade na svom doktoratu. Isto tako, studenti diplomskih studija su uvijek dobrodošli ukoliko ovdje žele izraditi svoj diplomski rad.

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.