Prijeđite na glavni sadržaj

Laboratorij za stereoselektivnu katalizu i biokatalizu

Istraživanja u CAT-BIO obuhvaćaju područja biokatalize, prirodnih spojeva i tekućih kristala, a koja međusobno  povezuju organska sinteza i kiralnost.

Znanstvena aktivnost CATBIO-a je usmjerena prema razvoju

  • stereoselektivnih sintetskih i biokatalitičkih metoda za pripravu biološki važnih molekula,
  • novih bioaktivnih spojeva temeljenih na strukturi prirodnih spojeva i njihovih analoga dobivenih iz kultiviranih morskih organizama
  • novih organskih materijala koji pokazuju kiralnu samoorganizaciju te istraživanju odnosa strukture i svojstava.

Članovi laboratorija su također članovi Znanstvenog centra izvrsnosti za bioprospecting mora BioProCro I partneri na projektu Bioprospecting Jadranskog mora.

Dugogodišnje iskustvo u području organske sinteze i enantioseparacije čini osnovu za veliki broj proteklih i trenutnih suradnji s akademskom zajednicom i industrijskim partnerima.

labos

U CATBIO-u vlada aktivna i pozitivna istraživačka atmosfera. Poseban naglasak stavljen je na obrazovanje studenata poslijediplomskih studija koji u Laboratoriju rade na svom doktoratu. Isto tako, studenti diplomskih studija su uvijek dobrodošli ukoliko ovdje žele izraditi svoj diplomski rad.

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.