Prijeđite na glavni sadržaj

8. Europski tjedan prevencije raka vrata maternice

17.1.2014.

Na inicijativu Europske udruge protiv raka vrata maternice (ECCA), čiji je član i Institut Ruđer Bošković, od 19. do 25. siječnja obilježit će se 8. Europski tjedan prevencije raka vrata maternice. Cilj kampanje je senzibilizirati javnost o važnosti edukacije, cijepljenja i ranog otkrivanja raka vrata maternice poticanjem žena na savjesnu brigu o svom zdravlju kroz redovite preglede.

U sklopu programa, 23. siječnja s početkom u 15 sati u Centru za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka „SVE za NJU!“ u ulica Kneza Mislava 10 održat će se tribina pod nazivom: „Mudra, zdrava, snažna –SVE za NJU!“. Tribinu će moderirati dr. sc. Magdalena Grce, znanstvena savjetnica IRB-a i članica uprave ECCA-e, a uvodnu riječ imat će prof. Mirna Šitum, pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Kao gosti tribine sudjelovat će prof. Vesna Jureša, pročelnica Katedre za socijalnu medicinu i organizaciju zdravstvene Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar", dr. Anka Dorić, voditeljica Savjetovališta za spolne bolesti Poliklinike Virogena Plus i koautorica knjige „One misle da su male“ i dr. Melita Jelavić, specijalist epidemiologije i koordinatorica Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka vrata maternice HZJZ-a.

Nakon tribine, 25. siječnja od 10 do 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića organizirat će se javno predstavljanje kampanje i Centra za psihološku pomoć koji je osnovan sredstvima prikupljenim kroz kampanje SVE za NJU, prekriži rak dojke, prekriži rak maternice koje su se provodile 2008. i 2009. godine.

U zadnjem tjednu siječnja planirana je i dodjela Nagrade Biser mudrosti, a detaljne informacije o tom događanju bit će dostupne naknadno.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.