Prijeđite na glavni sadržaj

Magdalena Grce primila "Biser mudrosti"

26.1.2009.
Magdalena Grce primila "Biser mudrosti"

Europski parlament je hrvatskoj zdravstvenoj kampanji 'Prekrižimo rak vrata maternice' dodijelio priznanje 'Biser mudrosti'. Kampanja, koja se odvijala u siječnju prošle godine, proglašena je najboljom i najuspješnijom u promicanju prevencije raka vrata maternice u Europi jer je s ukupno 38.329 potpisa pretekla sve 44 europske zemlje.

Ovo vrijedno priznanje su 21. siječnja u Bruxellesu u zgradi Europskoga parlamenta primili doc. dr. sc. Ante Čorušić, ispred 'Nacionalnog odbora za promicanje prevencije raka', dr. sc. Magdalena Grce, ispred Instituta 'Ruđer Bošković', članica Uprave Europske udruge protiv raka vrata maternice (ECCA), prof. Goran Grubišić, pročelnik Klinike za ginekologiju i porodništvo KB 'Sestre milosrdnice', Marinka Akrap, članica Uprave dm-a i Martina Smetiško, voditeljica za odnose za javnost GlaxoSmithKline i Vesna Elveđi-Gašparović s Medicinskog fakulteta.

Inicijativa za taj uspješni zdravstveno-edukativni projekt potekla je s Instituta 'Ruđer Bošković', a akciju su u suradnji organizirali i kroz kampanju proveli udruga 'Nacionalni odbor za promicanje prevencije raka vrata maternice' i tvrtke dm i GlaxoSmithKline pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba.

Laskavo priznanje hrvatskoj delegaciji uručila je dr. Jolanta Dičkute, članica EU Parlamenta i predstavnica udruge Politicans for Cervical Cancer Prevention (PCCP). Priznanje je u ime hrvatske delegacije primila gospođa Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade RH i Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.