Prijeđite na glavni sadržaj

Predsjednica odlikovala dr. Anu Sunčanu Smith

6.12.2016.

Na jučer održanom svečanom prijemu Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović odlikovala je dr. sc. Anu Sunčanu Smith Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića za osobite zasluge za znanost i visoko obrazovanje te njihovo promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu.

Predsjednica odlikovala dr. Anu Sunčanu Smith

Izvor: predsjednica.hr

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović uručila je odlikovanja i pohvale zaslužnima u kulturi, umjetnosti, znanosti, inovacijama, sportu, novinarstvu i promicanju humanosti.

Dodijeljena priznanja, obuhvaćaju izniman doprinos koji su odlikovani i pohvaljeni svojim životom i radom dali u više područja javnog života - kulturi i umjetnosti, znanosti, inovacijama, sportu, novinarstvu, osobnim angažmanom na promicanju humanosti, posebno u pomoći ženama stradalim u Domovinskom ratu, kao i svakodnevnom spašavanju unesrećenih ljudi.

Dr. Smith je voditeljica 1,5 milijuna eura vrijednog ERC projekta „Biološke membrane na djelu: Poveznica proteinskih međudjelovanja, stvaranja makrostruktura i aktivnog transporta“ u sklopu kojeg će se, u idućih pet godina, baviti istraživanjem membrana u živim stanicama.

Autor je brojnih znanstvenih radova izdanih u nekim od najuglednijih znanstvenih časopisa, održala je preko stotinu pozvanih predavanja, dobitnica je brojnih priznanja, pa joj je tako Sveučilište u Erlangenu-Nürnbergu 2009. godine dodijelilo priznanje „Zvijezda u usponu“.

Pored toga, izabrana je i predsjednicom odbora koji organizira seriju uglednih „PhyCell konferencija“, a 2011. godine postala je članicom Bavarske akademije prirodnih i humanističkih znanosti.

Kontaktirajte nas

Više informacija

Ana Sunčana Smith

dr. sc. , Znanstveni savjetnik
Tel:
+385 1 457 1366
Interni broj:
1675
1382

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.