Prijeđite na glavni sadržaj

Novosti

Hrvatska postavlja temelje za podizanje razine kibernetičke zaštite uz pomoć kvantnih komunikacijskih mreža

8.5.2024.

Projekt Hrvatska kvantna komunikacijska infrastruktura - CroQCI, vrijedan gotovo 10 milijuna eura, čiji je cilj poboljšanje kibernetičke sigurnosti i integracija Hrvatske u globalne inicijative za razvoj kvantnih mreža, danas je predstavljen pred brojnim stručnjacima i partnerima.

Radovi dr. Krajcar Bronić dobili priznanje u izdanju 'Particle Physics Reference Library'

20.1.2021.

U drugom svesku knjige 'Particle Physics Reference Library' citirana su čak tri rada dr. sc. Ines Krajcar Bronić, voditeljice Laboratorija za mjerenje niskih radioaktivnosti na IRB-u. Riječ je o radovima u području detekcije ionizirajućeg zračenja s primjenom u fizici čestica, a kako izdavač navodi, dodana vrijednost ovog izdanja jest da je dostupan u otvorenom pristupu.

'Ruđer' predstavio vrhunsku tehnologiju za razvoj novih materijala

31.5.2019.

Svečano otvoren sustav za ozračivanje fuzijskih materijala s dva snopa iona – DiFU.

Započela radionica "Game of Flavours"

30.4.2019.

Na Interuniverzitetskom centru Dubrovnik se od 30. travnja do 3. svibnja 2019. održava radionica "Game of Flavours" koja će u Dubrovniku okupiti 50-ak istraživača aktivnih na eksperimentima na europskom laboratoriju za fiziku elementarnih čestica CERN.

6. Festival mladih istraživača ZEF-a

24.4.2019.

U četvrtak 25. travnja 2019. Zavod za eksperimentalnu fiziku (ZEF) Instituta Ruđer Bošković organizirat će svoj 6. Festival znanosti mladih istraživača.

Republika Hrvatska i službeno pridružena članica CERN-a

28.2.2019.

Republika Hrvatska postala je i službeno pridružena članica najvećeg istraživačkog laboratorija na svijetu - Europskoga laboratorija za fiziku čestica (CERN).

Na IRB-u otvoren Centar za detektore, senzore i elektroniku

5.12.2018.

Na Institutu Ruđer Bošković (IRB) danas je predstavljen prvi uspješno dovršen projekt u Republici Hrvatskoj (RH) financiran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF), a u provedbi Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU).

Hrvatska i Španjolska ubrzanim korakom prema realizaciji DONES-a

19.10.2018.

Zahvaljujući Institutu Ruđer Bošković (IRB) Zagreb je ovaj tjedan bio središte fuzijskih događanja EU-a.

IRB-u dodijeljeno gotovo 3 milijuna kuna za vrhunska istraživanja u području fizike

7.6.2018.

Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Ljetna praksa na ZEF-u

20.6.2016.

Zavod za eksperimentalnu fiziku IRB-a poziva studente fizike na PMF-u da se prijave na ljetnu praksu.

Zavod za eksperimentalnu fiziku

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.