Prijeđite na glavni sadržaj

Novosti

Dr. Željka Knežević Medija izabrana je u Upravni odbor EURADOS-a

11.7.2023.

Znanstvenica Instituta Ruđer Bošković (IRB) dr. sc. Željka Knežević Medija, voditeljica Laboratorija za radijacijsku kemiju i dozimetriju na IRB-u, izabrana je u Upravni odbor Europskog udruženja za dozimetriju zračenja (EURADOS) na godišnjoj skupštini održanoj u lipnju.

Dr. Mária Ranogajec-Komor izabrana je za počasnu članicu Hrvatskog društva za zaštitu od zračenja

7.6.2023.

Dr. sc. Mária Ranogajec-Komor, umirovljena znanstvenica Instituta Ruđer Bošković (IRB), izabrana je za počasnu članicu Hrvatskog društva za zaštitu od zračenja (HDZZ) na redovnoj sjednici zbora članova HDZZ-a održanoj u travnju u Poreču. Njezino dugogodišnje djelovanje na promociji društva, unapređenju zaštite od zračenja i velikom doprinosu na dobrom ugledu Društva samo su jedni od razloga za prijedlog Upravnog odbora HDZZ-a koji je jednoglasno podržan.

Preslika povijesne isprave s imenom Ruđera Boškovića uručena je IRB-u

28.9.2022.

U spomen na zaslužnog znanstvenika Instituta Ruđer Bošković (IRB), pokojnog dr. sc. Dušana Ražema danas je u ime Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) dr. sc. Dijana Machala, pomoćnica za djelatnost središnje knjižnice Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Davidu M. Smithu, ravnatelju IRB-a, simbolično uručila presliku povijesne isprave s imenom Ruđera Boškovića.

Druga Međunarodna konferencija IAEA-e o primjeni znanosti i tehnologije zračenja

26.8.2022.

Konferencija okuplja oko 800 znanstvenika, i stručnjaka u području radijacijske tehnologije iz 90 zemalja.

Laboratorij za radijacijsku kemiju i dozimetriju certificiran prema novoj normi

1.3.2021.

Nedavno je LRKD-u dodijeljen je certifikat prema normi EN ISO 13485:2016 'Medicinski uređaji – Sustavi upravljanja kvalitetom – Zahtjevi za regulatorne namjene'.

Stručnjaci o primjenama ionizirajućeg zračenja u biomedicini

14.6.2019.

Uspješno završena četverodnevna radionica na temu primjene ionizirajućeg zračenja u biomedicini.

Na IRB-u održan sastanak IAEA o korištenju ionizirajućeg zračenja u zaštiti kulturnih dobara

18.6.2018.

Od 4. do 8. lipnja Laboratorij za radijacijsku kemiju i dozimetriju (LRKD) Instituta Ruđer Bošković bio je domaćin tehničkog sastanka koji je na Ruđeru okupio brojne ugledne stručnjake iz područja očuvanja kulturne baštine korištenjem ionizirajućeg zračenja.

Korištenje ionizirajućeg zračenja u zaštiti i konzerviranju kulturnih dobara

7.2.2018.

Knjiga donosi pregled rezultata postignutih tijekom deset godina odvijanja regionalnih projekata IAEA-e.

Ruđerovke sudjelovale na 13. međunarodnoj radionici o nadzoru ionizirajućeg zračenja u Japanu

22.12.2017.

U japanskom gradu Oaraiju u prosincu se održala 13. međunarodna radionica o nadzoru ionizirajućeg zračenja na kojoj je sudjelovala i skupina znanstvenika iz Hrvatske, među kojima i znanstvenici Laboratorija za radijacijsku kemiju i dozimetriju (LRKD) Zavoda za kemiju materijala Instituta Ruđer Bošković.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.