Prijeđite na glavni sadržaj

Laboratorij za personaliziranu medicinu

Znanstvena djelatnost LPMed-a je usmjerena na istraživanja molekularno-genetičke osnove nastanka i napredovanja sporadičnih tumora debelog crijeva te farmakogenetske studije vezane uz učinkovitost ili toksičnost tumorske terapije.

Laboratorij za personaliziranu medicinu

Znanstvenici LPMed-a imaju dugogodišnje iskustvo u području istraživanja molekularno-genetičke osnove tumora debelog crijeva, neuroendokrinih tumora gastrointestinalnog sustava ali i drugih zloćudnih tumora čovjeka. Budući da je rak debelog crijeva u Hrvatskoj, kao i u svijetu, jedan od najčešćih zloćudnih tumora te jedan od vodećih uzroka smrti od tumora, istraživanja koja se provode u okviru ovog laboratorija predstavljaju bitnu sastavnicu programa Istraživanje raka na IRB-u.

Jedno od značajnijih dostignuća laboratorija LPMed je i uspostava Hrvatske banke tumora i DNA oboljelih od gastrointestinalnih tumora koja je smještena u Zavodu za molekularnu medicinu kao rezultat uspješne suradnje ovog laboratorija i zdravstvenih ustanova u RH.

U okviru LPMed uvedene su i molekularno-genetičke analize nasljednih tumora gastrointestinalnog sustava (FAP, HNPCC), nasljednih i somatskih farmakogenetičkih biljega kao i molekularno-genetička analiza neurofibromatoze tipa 1.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.