Prijeđite na glavni sadržaj

Laboratorij za proteinsku dinamiku

Istraživačke aktivnosti laboratorija temelje se na istraživanju i razumijevanju dinamike proteina kao ključnoj odrednici za nastanak i razvoj tumora, metastaziranje, određivanje terapeutskih meta i osnova za njihov odgovor na terapiju.

Voditelj

Istraživanja LPD razvijaju se u nekoliko smjerova:

  1. Istraživanje interakcijskih partnera tumor supresorskog proteina p53 u melanomu, s naglaskom na izoforme p53, p73 te obitelji proteina nme/nm23/NDPK i Gli te istraživanje uloge interakcijskih proteina u kontkstu aktivnosti p53 u melanomu.
  2. Studija mutacija p53 u kontekstu istraživanja endemske nefropatije, bolesti uzrokovane okolišem koja je vezana uz nastanak karcinoma gornjeg mokraćnog sustava.
  3. Izučavanje utjecaja podjedinica enzima nukleotid difosfatske kinaze, Nme1 i Nme2 na migraciju te njihove potencijalne sinergističke uloge u tom staničnom procesu. Istraživat će se  i članovi grupe II obitelji proteina Nme, posebice, Nme 6, uključujući njegovu lokalizaciju i biološku ulogu u stanici.
  4. Istraživanje učinka potencijalno neuroprotektivnih spojeva na fosforilaciju proteina tau u kulturi neurona P19.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.