Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanje i radionica o spektroskopiji NMR za studente

15.4.2019.
Predavanje i radionica o spektroskopiji NMR za studente

U računalnoj učionici knjižnice 5. krila Instituta Ruđer Bošković ovog tjedna započela je radionica pod nazivom "Spektroskopija nuklearne magnetske rezonancije" namijenjena studentima PMF-a, FKIT-a i FBF-a koja se nastavlja i u prvom tjednu travnja. 

Riječ je o edukativno-popularizacijskoj aktivnosti iz ciklusa "Kemijsko-inženjerske radionice HDKI-ja" pod vodstvom ruđerovca doc. dr. sc. Tomislava Portade, a na radionici sudjeluju tri grupe studenata koji će imati priliku naučiti kako samostalno obraditi i interpretirati mjerne podatke dobivene ovom metodom.

U uvodnom dijelu radionice održanom ovaj tjedan dr. Portada govorio je o teorijskim osnovama spektroskopije NMR-a, dok će se u nastavku polaznici usmjeriti na praktični dio korištenja računalnog programa za obradu i prikaz podataka prikupljenih mjerenjem nuklearne magnetske rezonancije.

Inače, spektroskopija nuklearne magnetske rezonancije (NMR) je metoda analize kemijskog sastava i molekulske strukture koja se temelji na mjerenju magnetskih svojstava pojedinih atomskih jezgara sadržanih u istraživanom uzorku.

Edukacija je namijenjena prvenstveno studentima koji su odslušali, ili upravo slušaju organsku kemiju, i koji su o spektroskopiji NMR već nešto čuli, ali su zainteresirani da dodatno prošire svoje znanje o toj metodi.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.